Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Унівському монастирі відбудеться міжконфесійний молодіжний семінар „Ковчег”

Із 21 до 23 червня Центральний український фонд історії Голокосту „Ткума” (“Відродження”), Федерація польських організацій в Україні й Український католицький університет проведуть в Унівському монастирі міжнаціональний міжконфесійний молодіжний семінар українських, єврейських і польських студентів “Ковчег” – повідомляє сайт Львівської єпархії УГКЦ.

Організатори заходу не випадково обрали саме це місце для проведення семінару, адже в Уневі під час Другої світової війни священики та ченці УГКЦ рятували від полум’я Голокосту єврейських дітей, надавали допомогу маленьким українцям і полякам. Робили це із благословення та волі одного з духовних поводирів українського народу у XX столітті – Митрополита Андрея Шептицького, а також його брата Архімандрита Климентія Шептицького.
Одним з урятованих євреїв був Адам Ротфельд – відомий нині польський політик і вчений, професор, колишній міністр іноземних справ Польщі. Саме під патронатом цієї людини, а також Блаженнійшого Любомира Кардинала Гузара й інших громадських діячів з України, Польщі, Ізраїлю відбудеться перший семінар “Ковчег”. Він започаткує серію українсько-польсько-єврейських заходів Центру “Ткума”, спрямованих на усвідомлення уроків Голокосту, зміцнення атмосфери толерантності та міжнаціонального порозуміння.
У семінарі візьмуть участь відомі вчені, громадські діячі з України, Польщі й Ізраїлю. Серед них – професор Барбара Вайгль із Вищої школи суспільної психології у Варшаві, доктор Арон Вайс, науковий консультант Центрального українського фонду історії Голокосту “Ткума”, член Міжнародної ради Інституту “Яд-Вашем” (Ізраїль), Ришард Клємм, Консул Республіки Польща у Львові, професор Мирослав Маринович, директор Інституту релігії та суспільства, й інші відомі діячі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ