Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

В УПЦ МП відреагували на процес єднання церкви в Україні

Представник УПЦ МП протоієрей Микола Данилевич на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук пояснив своїм віруючим початок розгляду Вселенським Патріархом питання Єдиної помісної церкви в Україні.
Микола Данилевич. Фото з Фейсбуку.

За його словами, вірянам УПЦ МП нема причин переживати. Він наголосив, що Вселенський Патріарх відповідальний за «всеправославну єдність», а відтак буде обговорювати це питання з іншими православними церквами

«Константинопольський патріархат, який є відповідальним за загальноправославну єдність і не зробить нічого такого, що б цій єдності завадило. Має погодити питання української автокефалії зі всіма Помісними Православними Церквами», - написав Микола Данилевич.

У своєму дописі він легко натякнув, що УПЦ МП не погодяться на Єдину помісну церкву в Україні.

Відступники Московської патріархії: як російська церква відокремилась від Києва

Нагадаємо, що у 1448 році московська церква самовільно відокремилась від Київської Митрополії, а відтак не визнавалася Константинопольським Патріархатом і 141 рік перебувала в схизмі.

До того часу ці єпархії належали до Київської Митрополії Константинопольського Патріархату, що не передбачало їхнього самостійного управління.

Через самовільне відокремлення у 1448 році московська церква не мала євхаристійного єднання з православним світом і вважалася відступницею. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ