Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В УПЦ (МП) все тримається на страху перед митрополитом Антонієм, - Драбинко

Митрополит Олександр (Драбинко) вважає, що вплив УПЦ МП тримається на повазі до начальника і страху. Про це він заявив у коментарі виданню "ГОРДОН".

"Зараз у МП усе тримається на страху, який вселяє завідуючий справами митрополит Антоній, і на любові до митрополита Онуфрія. Такий двоголовий орел: один січе крилом, а другий прикриває", - сказав митрополит.

"Хтось сприймає свого Предстоятеля митрополита Онуфрія як батька. Хтось до якогось часу слухає митрополита Антонія, але потім однаково зробить так, як захоче. Адже на страху далеко не заїдеш. Кожен, зрештою, визначиться сам, і його подальші дії залежатимуть від того, як до нього ставилися", - підкреслив владика Олександр.

За його словами, ще невідомо, що буде з монастирями і парафіями, які виявили бажання залишитися частиною Московського Патріархату. Зокрема, із такою заявою виступив намісник Києво-Печерської лаври Павло.

"Намісник лаври - це індивідуум, одна людина зі своєю думкою, хоча і на посаді, але в лаврі щонайменше 150 насельників та осіб 50 послушників, і їхня думка теж важлива. Вони мають на неї право. Владика Павло говорить, але чи з ним уся братія згодна? Відомо, що думки там теж є різні, але ніхто відкрито проти свого начальника не піде. У нас же в монастирях дисципліна та послух", - пояснив ситуацію митрополит Олександр.

Він підкреслив, що, зрештою, кожен священнослужитель самостійно зробить свій вибір.

RiSu

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ