Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В УПЦ МП заявили, що переходів 70 парафій в ПЦУ юридично не існує

В Українській Православній церкві Московського патріархату заявили, що переходів 70 парафій у Православну Церкву України юридично не існує.

Про це на своїй сторінці у Facebook  написав голова Юридичного відділу Української Православної Церкви Московського патріархату, протоієрей Олександр Бахов.

“Сьогодні в ЗМІ пішла хвиля, що масово (близько 70-ти парафій) „перейшли“ в так звану Православну Церкву України. Де ці 70 статутів парафій, які „перейшли“? Можливо, ці „переходи“ такі ж віртуальні, як і так звана Православна Церква України, й існують лише в ЗМІ для створення ажіотажу? Адже ці „переходи“, як і „ПЦУ“, юридично не існують”, — зазначив протоієрей Олександр Бахов.

Він також звернув увагу на те, що “масовість” — слово недоречне, коли мова йде про 70 парафій, які нібито перейшли, від майже 13 тисяч, які нараховує УПЦ МП.

Крім того юрист висловив здивування тим фактом, що “так звану Православну Церкву України створили для себе „УПЦ КП“ і „УАПЦ“”, а “переходити в неї мають лише парафії Української Православної Церкви (МП - ред.)”.

“Я не бачив жодного повідомлення про те, що парафії „УПЦ КП“ і „УАПЦ“ масово переходять в „Православну Церкву України“. Може вони соромляться і їм потрібно допомогти?” — запитав протоієрей Олександр Бахов.

Раніше у Президента нарахували перехід до ПЦУ близько 70 парафій з УПЦ МП.

Нагадаємо, за результатами Об'єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня було створено автокефальну помісну Православну Церкву України і затверджений статут нової церкви. Об'єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної УПЦ митрополита Епіфанія.

5 січня відбулася процедура підписання Томосу про автокефалію ПЦУ Вселенським патріархом Варфоломієм. А вже на наступний день, 6 січня, після вручення у Стамбулі Томос доставили в Україну, згодом його повернули до Стамбула для підпису членами Синоду на Фанарі і знову повернули до України.

УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ