Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

В уряді стверджують, що виробництво ліків не зупинялось

Міністерство охорони здоров’я України, у зв’язку із ситуацією, що склалася з ввезенням на територію України незареєстрованих лікарських засобів, стандартних зразків та біологічних матеріалів, провело низку заходів. Про це повідомила прес-служба МОЗ.

В січні 2011 року було проведено засідання робочої групи за участі представників Міністерства охорони здоров’я, Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів, Державного експертного центру МОЗ України, Служби безпеки України, Асоціації фармацевтичних виробників України щодо вирішення проблемних питань, які виникають при ввезенні незареєстрованих лікарських засобів, стандартних зразків, біологічних матеріалів тощо.

На засіданні було обговорено питання неврегульованості ввезення незареєстрованих субстанцій лікарських засобів, що використовуються для фармацевтичної розробки лікарських засобів, ввезення стандартних та еталонних зразків для проведення контролю якості лікарських засобів, а також біологічних зразків для проведення клінічних та наукових досліджень тощо. За результатами засідання було визначено необхідність внесення змін до наказу МОЗ України від 15.05.1997р. № 143 «Про затвердження Порядку ввезення на територію України незареєстрованих лікарських засобів».

Міністерством охорони здоров’я у стислі терміни було підготовлено проект наказу «Про внесення змін до Порядку ввезення на територію України незареєстрованих лікарських засобів» та опубліковано на сайті Міністерства для громадського обговорення. З метою прискорення процесу погодження проекту наказу із заінтересованими міністерствами та відомствами Міністерством охорони здоров’я було негайно розпочато роботу із погодження проекту нормативно-правового акту із Державною митною службою України. З урахуванням регламенту роботи по погодженню проектів нормативно-правових актів Міністерство розраховує на завершення узгодження та реєстрацію акту у Міністерстві юстиції протягом березня 2011 року.

Окремо інформуємо, що Міністерство охорони здоров’я України виконує усі зобов’язання, що були покладені на нього у меморандумі між Міністерством охорони здоров’я та виробниками лікарських засобів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ