Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Успенській Лаврі с. Унева, що на Львівщині, обговорюють проблеми та виклики, які постають сьогодні перед молоддю в українському суспільстві

3 вересня 2006 року розпочалося урочисте засідання Собору «Молодь у Церкві ІІІ тисячоліття», котрий проходить у Стрийській єпархії УГКЦ, під час якого духовенство та молодь Стрийської єпархії роздумуватимуть про проблеми та перспективи молодіжного служіння в Церкві у ІІІ тисячолітті — про це повідомив прес-секретар Стрийської єпархії УГКЦ о. Павло Худ. Собор триватиме чотири дні, до 6 вересня 2006 року. Він відбувається в Успенській Лаврі у с. Унів на Львівщині.
Перед початком Собору до його учасників звернувся Владика Юліян (Ґбур), Єпарх Стрийський, який зазначив, що сучасна молодь «перебуває в стані пошуку ідеалів людської гідності та життєвого щастя». На завершення привітального слова Єпарх Стрийський побажав учасникам Собору, щоб праця на ньому «стала новим етапом для молодих людей на шляху пошуку свого місця і способу служіння у Церкві». 
Учасником Собору був о. Йосиф Мілян, голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ.
«Майбутнє Церкви залежить від того, яке місце і значення має євангельське вчення для молодих людей, — наголосив о. Йосиф Мілян. — Свобода, якою обдарована кожна молода людина, сказав він, - зобов’язує більше, ніж неволя і вимагає почуття обов’язку і відповідальності за себе і спільноту, в якій проживаємо».
Учасники Собору обговорюють проблеми та виклики, які постають сьогодні перед молоддю в українському суспільстві, проблему зайнятості серед молоді і досвід Церкви в цій ділянці. Особливу увагу буде приділено  соціальному захисту праці і відпочинку серед молоді та формуванню позитивної думки молоді про Церкву.
Важливим етапом соборових доповідей і засідань буде пошук душпастирських кроків назустріч викликам і потребам молодого покоління, євангелізації молоді та окресленні завдань молоді у Церкві.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ