Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Надзвичайні події

В Ужгороді невідомі кинули "коктейль Молотова" в будівлю закарпатської спілки угорців

У неділю, 4 лютого, в Ужгороді невідомі кинули пляшку із запальною сумішшю в будівлю закарпатської спілки угорців, унаслідок чого сталося задимлення. Про це повідомляє "112 Україна".

Зазначається, що пляшку кинули у вікно і завдяки тому, що воно подвійне, розбилося тільки одне скло.

Згідно з повідомленням, кримінальне провадження може бути відкрите вже сьогодні, однак наразі правової кваліфікації немає.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін уже відреагував на інцидент та засудив відповідні дії.

"Якими б не були емоції, але "коктейлі Молотова" цієї ночі в будівлю Союзу угорців в Ужгороді – це ганебний шлях. Засуджую такі дії", – наголосив міністр. 

Як повідомлялося, у грудні Угорщина закликала ОБСЄ направити постійну місію ОБСЄ в Закарпатську область, через "напруженість" в регіоні. 

Нагадаємо, 11 грудня Венеціанська комісія опублікувала рішення щодо мовних положень закону України "Про освіту". 

Зазначимо, 28 вересня в Україні набув чинності закон "Про освіту", який, серед іншого, запроваджує в Україні 12-річну повну загальну середню освіту. Законом передбачено, що представникам національних меншин України гарантується право на навчання в комунальних закладах для отримання освіти поряд із державною мовою відповідної національної меншини. Це право реалізується через класи (групи) з навчанням мовою відповідної національної меншини поряд із державною мовою.

Згодом Угорщина вирішила блокувати будь-яке подальше зближення України та ЄС через підписання президентом України Петром Порошенком закону "Про освіту", а також попередила Україну про можливі санкції в разі невідкликання закону про освіту.

Тиждень.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ