Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Ужгородському національному університеті заборонили куріння

З цього місяця куріння повністю заборонено в Ужгородському національному університеті. Цьому передував прояв громадської небайдужості самих студентів, які рік тому виступили зі зверненням щодо права на вільне від тютюну приміщення. Адже в університеті не виконувалося законодавство України та накази МОН (N 639 від 04.11.2005 та N 855 від 08.11.2004), за якими куріння у навчальних закладах має бути повністю заборонено. Про це повідомили сьогодні, 15 березня, представники асоціації «За вільну від тютюнового диму Україну».

 

Студенти звертаються по допомогу до правоохоронних органів, працівників санітарно-епідеміологічних служб, управління захисту прав споживачів з проханням забезпечити їх права на вільне від тютюну приміщення. Адже викладачі університету і господарська служба не можуть забезпечити виконання санітарно-гігієнічних норм у приміщеннях». Сьогодні студенти можуть святкувати маленьку перемогу, адже їхній навчальний заклад звільнено від тютюнового диму.

Серед інших вузів, які вже реально звільнили повітря від тютюнового диму Києво-Могилянська Академія, Острозька академія, Вінницький національний технічний університет, Приазовський державний технічний університет та інші. Також з 2010 року до них приєднався і Дніпропетровський національний університет.

 Нагадаємо, що захист від тютюнового диму людей, що перебувають в громадських місцях, в тому числі, в закладах освіти, є однією з шести стратегій, які Всесвітня організація охорони здоров\'я вважає ефективними для подолання тютюнової епідемії.

 Звільнення громадських місць, по-перше, допомагає убезпечити людей від примусового вдихання тютюнового диму, а по-друге, робить процес куріння складнішим. Це підштовхує людей кидати курити, а також стримує молодих людей, які лише пробують курити.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ