Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Культура

В Яворові замість "Ющенко – так!" тепер пліснява та хуліганські графіті

Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.
Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.
Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.
Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.
Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.
Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.
Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.
Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.
Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.
Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.
1/5
У місті Яворові Львівської області жах на перехожих наводить величезний бетонний паркан, який огороджує територію колишнього молокозаводу, розташовану на березі річки Шкло. Колишні написи-гасла: «Ющенко – так!», – замінили хуліганське графіті та бридка пліснява.

Як передає сьогодні, 26 лютого, з місця події власкор Гал-інфо, мешканці Яворова називають цю огорожу – більмом на оці міста, яке останнім часом розцвітає ремонтом вулиць, облаштуванням тротуарів, озелененням.

«Це ж треба так Яворів не любити, аби не відтерти від плісняви та не пофарбувати цю огорожу. Ті, що купили територію знищеного молокозаводу гроші на це мали, а ось на фарбу – їм не вистачає», – каже пенсіонер, що поживає в мікрорайоні Яворова «Велике Передмістя».

А юнак висловив міркування, що пора вже громадським активістам влаштувати тут акцію непокори, мовляв: принести банку фарби і подарувати її привселюдно підприємцям-нехлюям.

«Міська влада таке гарне, як у Польщі, кільце на роздоріжжі вулиць Івана Хрестителя і Святоюрської капітально відремонтувала. Діти посадили липову алею Небесної Сотні. Стародавній Хрест-пам’ятник реставрували. Здавалося б – живи і радій. Аж, ні. Мусіли якісь недоброзичливі до краси міста люди молокозавод купити та занапастити це місце», – додала молодиця.

Обурюються цим проявом безгосподарності і військові, які йдуть повз цю огорожу-каліку на службу в 24 окрему механізовану бригаду імені Короля Данила.

«Невже міська влада не в силі розібратися із цими горе-господарями й заставити їх дбати про благоустрій міста?», – мовила жінка-військовослужбовець.

«Душа рветься, коли споглядаємо отой жахливий безлад на березі річки Шкло в Яворові, де височить фігура Івана Хрестителя», – мовила поважного віку пані й пояснила, що цей пам’ятник сміливці-яворівці, ризикуючи життям, від комуняк десятиліттями переховували. А на зорі Незалежності з духовними почестями повернули на рідне місце – біля моста через Шкло, ще й цій вулиці ім’я Хрестителя присвоїли. Минув час. А фігура святому Івану продовжує визирати із безладу на правому березі річки, до якого примикає занедбана територія колишнього молокозаводу.

Журналіст із цього приводу поспілкувався перед сесією Яворівської міської ради із депутатами, які дійшли висновку, що пора вже тих, для кого Правила благоустрою міста – не указ, штрафувати.

У коментарі власкорові Гал-інфо секретар Яворівської міської ради, яка виконує обов’язки мера, Ольга Созанська пояснила, що вона вже провела перше засідання оргкомітету із підготовки до Великодня.

«Зараз ми розсилаємо звернення до всіх підприємців із проханням наводити лад на прилеглих територіях. Такий лист скеруємо і власникам колишнього Яворівського молокозаводу», – зазначила в. о. мера Яворова.

Коли журналіст поцікавився, чи всі дослухаються до цих прохань, адже власники колишнього молокозаводу вже роками не реагують на людський осуд, – Ольга Созанська відповіла, що тоді відповідна комісія міськради буде накладати штрафи.

«Та, думаю, до цього не дійде. До Великодня всі підприємці, без винятку, облагородять прилеглі території, як цього вимагають Правила благоустрою міста Яворова. Адже, згідно з цим документом, «підприємства, установи, організації та громадяни забезпечують благоустрій земельних ділянок, наданих їм відповідно до вимог чинного законодавства у власність, користування, оренду. Проходження межі по тій чи іншій вулиці, провулку, проїзду визначається по лінії бортового каменю проїжджої частини вулиці вздовж підприємств, установ, організацій, а в інших випадках на відстані – 10 метрів від фасадів будинків, споруд, огорож та інших елементів благоустрою (крім випадків, передбачених проектною документацією)», – процитувала Правила благоустрою міста Яворова Ольга Созанська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ