Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Західному регіоні кількість злочинів, скоєних військовими, зменшилася на чверть

У 2011 роцi на території, підконтрольній військовій прокуратурі Західного регіону, було зафіксовано на 24 % менше злочинів, ніж попереднього року. Про це сьогодні, 12 січня, під час брифінгу повідомив військовий прокурор Західного регіону України, генерал-майор юстиції Павло Богуцький.

Найбiльшу кiлькiсть злочинiв заресстровано за Мiнiстерством оборони України (86%): За вiйськовими об’єктами державної прикордонної служби України заресстровано 11%, ще 3% злочинiв вчинено вiйськовослужбовцями внутрiшнiх вiйськ МВС України та iнших вiйськових формувань.

Військова прокуратура виявила 37 злочинів у сфері корупції, що становить 25 % усіх злочинів. Прокуратуроб також порушено 16 кримiнальних справ за фактами одержання хабарiв, а також до суду направлено 21 протокол про порушення вимог Закону України «Про засади запобiгання i протидi корупцiї».

До кримінальної відповідальності торік притягнули 107 військовослужбовців. 25% притягнутих до кримiнальн вiдповiдальностi осiб становлять офiцери, а ще 42% - прапорщики та вiйськовослужбовцi за контрактом, тобто особи, вiдповiдальнi за пiдтримання законностi й правопорядку у вiйськових формуваннях.

У поточному роцi до суду з обвинувальними висновками скеровано 113 кримiнальних справ, загальна сума спричинених збиткiв по яких склала майже 4 млн. 300 тис.грн., 41% з яких вiдшкодованi в ходi досудового слiдства.

Пiд час захисту прав i свобод громадян та iнтересiв держави вiйськовими прокурорами Захiдного регiону України виявлено понад 2100 порушень вимог законiв, за результатами реагування на якi порушено 80 кримiнальних справ, за розглянутими приписами та поданнями до вiдповiдальностi притягнуто майже 2000 службових осiб, вiдшкодовано понад 21 млн 200 тис. грн, у т.ч. 4 млн 768 тис. грн до бюджету.

Уживалися заходи й до опротестування незаконних правових актiв органiв вiйськового улравлiння - розглянуто та задоволено 367 протестiв.

З метою вiдновлення конституцiййих прав i свобод громадян, вiйськовими прокуратурами ЗРУ порушено 24 кримiнальнi справи, до вiдповiдальностi притягнуто понад 700 службових осiб, опротестовано 66 незаконних наказiв. Завдяки втручанню органiв вiйськової прокуратури на об’єктах Захiдного регiону України забезпечено зменшення заборгованостi по заробiтнiй платi з 6 до 2,4 млн.грн., у т.ч. повнiстю її лiквiдовано на 8-ми державних пiдприсмствах Мiнiстерства оборони України.

При здiйсненнi представницьких повноважень вiйськовими прокуратурами Захiдного регiону України задоволено понад 900 позовiв на загальну суму близько 18,5 млнгрн, у тому числi в iнтересах держави — понад 15 млнгрн. Реально виконано рiшень судiв на загальну суму понад 16 млн 700 тис.грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ