Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вадима Підгородній: Ми намагаємось налагодити конструктивний діалог з громадянським суспільством

Вадима Підгородній начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства: Ми намагаємось налагодити конструктивний діалог з громадянським суспільством.

За час роботи на посаді головного лісівника Львівщини Вадим Підгородній запровадив нову стратегію розвитку управління, основні пріоритети якої - налагодження співпраці з громадським сектором і правоохоронними органами для оперативного викриття можливих зловживань, а також запровадження європейських стандартів у лісовій галузі.

Системна робота забезпечила сталий розвиток незважаючи на надзвичайно складну ситуацію в країні. Так, Львівським ОУЛМГза 12 місяців 2014 року сплачено податків на суму 112,6 млн. грн., що на 26% більше ніжу 2013.

В. Підгородній ініціював повну реорганізацію управління. Йдеться про скорочення роздутого штату заступників, а також можливість заощадити видатки громади на утримання недобросовісних посадовців.

Саме тому головний лісівник Львівщини звертається до усіх свідомих громадян:

«Наше управління шукає тісної взаємодії з громадськістю для того щоб побороти корупцію у лісовій галузі.

Досвід країн, які побороли хабарництво – Грузія, США, Японія, Сінгапур та інші, свідчить: населення повинно повідомляти про корупційні злочини. Активне суспільство, яке інформує про факти корупційних злодіянь, за кілька років здатне значно знизити рівень хабарництва.

Ось чому ми намагаємось налагодити конструктивний діалог з громадянським суспільством.

Наприклад, управлінням було відправлено лист у профком студентів НЛТУ та на ім’я ректора НЛТУ. Хочемо залучити молодих, амбітних людей до побудови принципово нової системи держуправління, що відповідатиме сучасним викликам україно-європейського суспільства.

Ми хочемо створити відкриту для громадськості систему державного управління, адже настав час подолати старі схеми. Пріорітетом для мене особисто є повна прозорість та неупередженість у діяльності управління.

Тому закликаю усіх небайдужих до співпраці і взаємовідповідальності, повністю підтримую думку громадськості, та зі своєї сторони обіцяю повну прозорість, об’єктивніть та відкритість для громади.

Саме від нашої з Вами взаємодії залежить результативність принципово нової, сучасної, європейської моделі державного управління».

Наголосимо, що така взаємоді явже дала перші результати. Перед судом постануть колишній директор Державного підприємства «Рава-Руський лісгосп», протиправні дії якого завдали шкоду підприємству більш, ніж на 250 тисяч гривень.

А також колишні директор та головний бухгалтер Державного підприємства «Жовківськийлісгосп», дії яких завдали матеріальну шкоду підприємствуна 500 тисяч гривеньза ст.191 Кримінального кодексу України.

Перебіг цих кримінальних проваджень перебуває на особливому контролі громадськості та начальника управління Підгороднього.

Разом з тим, В.Підгородній відзначає високий професіоналізм та патріотизм пересічних працівників галузі, 39 з яких сьогодні захищають Україну зі зброєю у руках.Працівники управління вважають своїм громадянським обов'язком опікуватися долями цих бійців АТО, а також їхніх родин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ