Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вагон цигарок сховали… у туалетному папері

Працівники Західної регіональної митниці виявили вагон цигарок у... туалетному папері – повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі Західної регіональної митниці.
22 грудня на митному посту «Чоп-залізничний» внаслідок спільних заходів, проведених митниками та співробітниками Служби безпеки України в рамках виконання програми «Контрабанді-стоп», виявлено більш ніж 16 тисяч блоків тютюнових виробів на суму 356 тисяч гривень. Ймовірно, йдеться про викриття каналу нелегального переміщення тютюнових виробів до країн Європи членами міжнародного злочинного угруповання.
Приховану від митного контролю партію цигарок „бізнесмени” хотіли перевезти через кордон у великогабаритних рулонах туалетного паперу. Вантаж везли залізницею з України до Чеської республіки. У вагон фірма-відправник завантажила 40 таких бухт і задекларувала їхню вартість на суму 5223 євро. Кожна з двометрових упаковок важила 325 кілограмів і була запакована в  поліетиленову плівку. Всі товаросупровідні документи на  вантаж були   наявні та належно оформлені.
Однак митників насторожило, що вагон дешевого туалетного паперу переправляли аж до Чеської Республіки. Коли відкрили одну з бухт, виявилось, що цигарки були ретельно запаковані в туалетний папір. Всього в упаковці митники нарахували 400 блоків і на всіх них були наявні марки акцизного збору України.
Після того, як було прийнято рішення про повне вивантаження і проведення поглибленого огляду вмісту вагона, митники у присутності правоохоронців відкрили всі 40 бухт паперу. І в  кожній із них знайшли від 400 до 410 блоків цигарок. Причому складені вони були доволі оригінально: з обох боків на пластикову основу намотано туалетний папір по півметра шириною, а середня частина рулону поділена картонними перегородками на чотири сектори, на які по колу тісно накладено цигаркові блоки. Загальна кількість знайдених тютюнових виробів – 162 150 пачок.
За результатами затримання було складено протокол про порушення митних правил .
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ