Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вакцинація – єдиний спосіб уникнути другої та третьої хвилі грипу, - головний державний санітарний лікар Львівщини

Вакцинація – єдиний спосіб уникнути другої та третьої хвилі грипу. Про це сьогодні, 13 листопада, під час пленарного засідання колегії Львівської обласної державної адміністрації сказав головний державний санітарний лікар Львівської області Роман Павлів. «Якщо нам вдасться вакцинувати 80% населення області, то повторної хвилі епідемії, яку прогнозують лікарі, може й не бути», - сказав під час своєї доповіді Роман Павлів.

 

Як розповів Роман Павлів, цього сезону вдалося організовано вакцинувати лише 34 особи у Золочівському районі. «Грип та ГРЗ – це некерована інфекція, яку можна попередити лише за допомогою щеплення. Проте в нас попередні роки не було значних сплесків захворювання, до того ж минулого року була проведена інформаційна кампанія проти щеплення, тому зараз така ситуація», - сказав Роман Павлів.

 

За його словами, цього року за рахунок державного бюджету планується вакцинація 800 тис. осіб. Це насамперед такі групи ризику як військові, медики, вихованці інтернатів та школярі. Загалом же проводити щеплення зараз він не рекомендує, а просить почекати до стабілізації ситуації. «Від сезонного грипу вакцина є, і кожен охочий може пройти щеплення, яке, щоправда, є платним. А от від штаму грипу H1N1 вакцина наразі ще сертифікується і буде доступною десь у грудні», - сказав Роман Павлів. Проте він зазначив, що щеплення від каліфорнійського грипу є необов’язковн і залежить від індивідуальних міркувань кожної людини.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ