Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Вакцинація від COVID-19: На Львівщині з 14 мобільних щеплювальних бригад на сьогодні працює лише одна

Станом на вчорашній день на Львівщині було вакциновано 280 осіб. Про це сьогодні, 3 березня, під час засідання постійної депутатської комісії з питань охорони здоров'я Львівської обласної ради розповів Директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис, передає кореспондент Гал-інфо.

Він зазначив, що рівень темпів вакцинації на Львівщині є вище середнього у порівнянні з іншими областями. Лідером є Донецька область, де вже проведено 620 щеплень.

Наразі на Львівщині працює лише одна бригада медиків, яка проводить вакцинацію. В день одна бригада може провести близько 100 щеплень.

«У п’ятницю (5 березня) до вакцинації буде залучено ще п’ять бригад. Таким чином в області працюватиме вже шість бригад», - сказав Орест Чемерис.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, в області повинно працювати 14 мобільних щеплювальних бригад. З них 10 - у Львові та ще 4 за межами міста.

Як зазначив Орест Чемерис, загалом Львівщина отримала 42 тис. доз вакцини. Кожному, хто вакцинується робитимуть два щеплення з інтервалом у майже місяць часу. Відтак на Львівщині перший етап вакцинації передбачає охопити 21 тис. осіб.

Наразі вакцинують медичних працівників та військовослужбовців. За словами Ореста Чемериса, є також і такі, хто відмовляється від вакцинації. Відсоток таких людей становить близько 20%.

Щодо ймовірних небажаних реакцій на вакцину, як зазначив директор департаменту, усі вони є прогнозованими і мають схожість із реакціями на вакцину проти грипу – це тимчасова слабкість, ломота у тілі, головний біль.

Він прогнозує, що до п’ятниці наступного тижня в області запрацюють усі 14 мобільних щеплювальних бригад.

Як повідомляло Гал-інфо, епідеміологічна ситуація на Львівщині погіршується. Кількість хворих на COVID-19 зростає.

За оперативними даними, станом на 3 березня у Львівській області зареєстровано 79985 підтверджених випадків захворювання на COVID-19, за останню добу — 403 випадки, з них у Львові - 191. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ