Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Валерій Середа зустрівся з спостерігачами групи ENEMO

Як повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області, очільник поліції Львівщини сьогодні, 18 липня, зустрівся з міжнародними офіційними спостерігачами групи ENEMO, котрі працюватимуть на Львівщині під час позачергових виборів до Верховної Ради України.
Валерій Середа зустрівся з спостерігачами групи ENEMO

Участь у зустрічі з начальником Головного управління Національної поліції у Львівській області генералом поліції третього рангу Валерієм Середою взяли офіційні спостерігачі з Республіки Молдова Маріана Фокша та з Республіки Сербія Душан Івановіч. 

"Наша організація лише спостерігає за виборами, не втручаючись у сам процес. Нас, у першу чергу, цікавить ситуація з порушеннями, виявленими поліцією під час виборчих перегонів на Львівщині та їх вплив на проведення виборів", - звернувся з запитанням Душан Іванович. 

"Системних правопорушень, що несли б небезпеку для громадян чи впливали б на прозорість виборів, станом на сьогодні на Львівщині немає. Ті порушення, які ми фіксуємо, стосуються в основному, проведення агітації за кандидатів. Для їх виявлення ми співпрацюємо з громадськими організаціями, велика кількість звернень надходить від мешканців та працівників територіальних підрозділів поліції. На сьогодні від початку кампанії таких звернень до нас надійшло 148 і, в переважній більшості, є адміністративними правопорушеннями", - зазначив Валерій Середа.

Під час спілкування міжнародні спостерігачі цікавились завданнями, які визначені Законом для поліції та про навантаження на правоохоронців під час передвиборчої кампанії, зокрема, у порівнянні з нещодавніми виборами Президента України.

ʺЗараз усі поліцейські працюють у посиленому режимі. Під час цих позачергових виборів ми маємо більше навантажень, навіть, зважаючи на кількість суб’єктів, котрі ведуть передвиборчу боротьбу між собою. Типовими порушеннями виборчого законодавства на Львівщині є розміщення агітаційних матеріалів без вихідних даних, розміщення агітації у заборонених місцях, а також перешкоджання здійсненню передвиборчої агітації, зокрема пошкодження та нищення продукціїʺ, - зазначив Валерій Середа.

Довідка: ENEMO – міжнародна мережа провідних груп моніторингу виборів, акредитована ЦВК України для повномасштабної міжнародної місії зі спостереження за проведенням позачергових виборів до Верховної Ради України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ