Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Варіант об’єднання після виборів Партії Регіонів та „Нашої України” для України є вигіднішим, однак варіант об’єднання ПР та БЮТ — імовірнішим — Кость Бондаренко

У майбутній Верховній Раді найреальнішим є варіант блокування БЮТ та Партії Регіонів або регіоналів і „Нашої України” — зазначив сьогодні, 27 січня, під час  засідання прес-клубу «Львівський вибір — 2006» директор Київського інституту проблем управління ім. Горшиніна, політолог Кость Бондаренко. За його словами, варіант об’єднання НУ та ПР для України є значно вигіднішим, тому що дасть можливість примирити політичний схід та захід нашої держави, проте імовірнішим є все-таки варіант об’єднання Блоку Тимошенко та Партії Регіонів.
«Ідеологічно Юлія Тимошенко та Віктор Янукович є дуже близькими — обоє є популістами та олігархами. Причому БЮТ є олігархічною політичною структурою не тому, що Тимошенко оточують олігархи, – сама екс-прем’єр-міністр за своєю суттю є жінкою-олігархом. Якщо Вікторові Ющенку влада потрібна лише для самого усвідомлення того, що він президент, — написати на візитці „Президент України” і віддати владу оточенню, то Тимошенко влада потрібна, щоб лобіювати бізнесові інтереси», — переконаний Кость Бондаренко.
Як зазначив політолог Ігор Танчин, політичні тенденції є дуже динамічними, отож у майбутній Верховній Раді можуть бути зовсім не прогнозовані союзи. Проте хто з ким би не блокувався, за його словами, зрозуміло одне — помаранчеву коаліцію відновити однозначно не вдасться. «Сьогодні однозначно можна сказати лише одне, що у наступній Верховні Раді не об’єднаються НУ, БЮТ та СПУ. Я все ж схилюся до думки, що буде утворено політичний союз між „Нашою Україною” та Партією Регіонів, адже ці політичні сили мають багато спільних інтересів, вони схильні до ліберальних напрямків управління економікою, мають спільне походження та спільні інтереси», — зазначив Ігор Танчин.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ