Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Варшавська комісія вибрала приміщення під консульство у Львові

На запрошення голови Львівської обласної ради відбулася зустріч Генерального консула Республіка Польща у Львові Вєслава Осуховський із керівництвом Львівської обласної ради Мирославом Сеником, його заступником Левом Захарчишиним, начальником відділу зовнішніх зв’язків та промоції регіону ЛОР Тарасом Возняком.
 Під час зустрічі йшлося про ситуацію, яка склалася українсько-польському кордоні у зв’язку із прийняття Польщі до Шенгенської угоди, та про те, як просувається розв’язання проблем, котрі піднімалися під час попередніх зустрічей. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської обласної ради.
Генеральний консул повідомив, що за цей час зменшено кількість необхідних документів, котрі повинні подати громадяни для отримання візи, збільшилася кількість заяв, які приймають щодня працівники консульства - від 800 до 1200 заяв. Було оглянуто 15 приміщень. Комісія, яка приїжджала з Варшави на запрошення консульства, попередньо обрала один із варіантів і незабаром має прийняти кінцеве рішення. Підготовка цього приміщення триватиме 1,5 місяця і коштуватиме для польської сторони 500 тисяч євро. Там буде відкрито 15 віконечок для здачі заяв, збільшиться кількість консулів. До Львівської обласної ради польська сторона звернулася з проханням посприяти у створенні умов доступу до цього приміщення, про ремонт дороги. Керівництво ЛОР пообіцяло сприяти у цьому. Генеральний консул також повідомив, що консульство зараз працює над удосконаленням запису через Інтернет.
Голова Львівської обласної ради під час зустрічі висловив стурбованість ситуацією, яка склалася із ускладненням перетину українсько-польського кордону, із сьогоднішніми подіями, і попросив Генерального консула передати про це керівництву Республіки Польщі для виправлення ситуації. Також Мирослав Сеник під час зустрічі піднімав питання про забезпечення переїзду через кордон українців, які були у сорокових - п’ятдесятих роках депортовані з території Республіки Польща і просив Генерального консула передати про це питання керівництву Республіки Польща.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ