Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Вартість медикаментів на один виїзд ШМД у 2015 році становила 25 грн, як у 2013-му – 201 грн

Cередня вартість медикаментів під час одного виїзду швидкої медичної допомоги (ШМД) у 2015 році становила 25,44 грн, у 2014-му – 38,12 грн, а у 2013 – 201,46 грн. Такі дані містить звіт департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА. Відтак, Гал-інфо вирішило поцікавитися, чим спричинена така велика різниця?

Як пояснив директор Служби екстерної медичної допомоги та медицини катастроф у Львівській області Юрій Пацюрко, 2013 року на виклики ШМД були внесені металізи (металізе – препарат, який використовується для проведення профілактики інфаркту міокарда).

«В той рік була набагато менша кількість бригад, а тому навантаження на одну машину було набагато більше. Тепер у зв’язку із отриманою субвенцією, ми закупили велику кількість машин, збільшилася кількість бригад. І автоматично зменшилась кількість викликів на одну особу», - зазначив Юрій Пацюрко.

«Нині у нас є велика кількість бригад, а це зумовлює зменшення часу доїзду і швидкого доправлення до лікарні. У минулому році ми вводили пацієнту інші ліки, які були необхідні, щоб його безпечно доставити до лікарні, а вже  в умовах стаціонарного відділення ми вводили металізи», - розповів директор Служби екстерної медичної допомоги та медицини катастроф.

Як повідомляється у звіті, на території Львівщини є понад 70 пунктів постійного базування надання медичної допомоги, які підпорядковуються обласному центрі екстерної медичної допомоги і медицини катастроф. У 2016 році кількість пунктів планується збільшити ще на 16.

Щодня служба екстерної медичної допомоги та медицини катастроф отримувала до 1400 викликів. А загалом служба налічує 168 бригад ШМД.

Щодо кількості виїздів бригад ШМД, то у 2015 році цей показник був понад 405 тис., у 2013 – майже 436 тис. та у 2012 – понад 608 тис.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ