Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Вартість теплових послуг можна знижувати – Андрій Мончак

„Вартість теплових послуг можна знижувати”, – стверджує заступник начальника управління інженерного господарства Андрій Мончак.
„Два абсолютно однакові будинки можуть мати різні одиниці приєднаного теплового навантаження тільки через різне розташування, і як результат – мешканці будинків оплачуватимуть за тепло по-різному. Я вже не кажу про цегляні і панельні будинки. Вартість теплових послуг для будинку напряму залежить від термоізоляції, яка визначає одиницю приєднаного теплового навантаження будинку. Чим краще утеплений будинок, тим менша одиниця приєднаного теплового навантаження, а отже потрібно менше платити за опалення. Попередньо одиниця приєднаного теплового навантаження зазначається у проектній документації. За умови утеплення будинку її визначають відповідні структури, найвідоміша з них ДІПМ „Містопроект”, і коштує ця послуга близько ста гривень”, – зазначає Андрій Мончак.
Відповідно до рішення виконавчого комітету від 20.10.2006 р. №1189 «Про двоставковий тариф на теплову енергію, тариф на підігрів води та послуги централізованого опалення і з підігрів води», з 24 листопада 2006 року у м. Львові запроваджений двоставковий тариф на теплову енергію. Двоставковий тариф складається з умовно постійної величини – 30% тарифу, кошти з якої спрямовуються на утримання тепломереж, ЦТП, бойлерних; і умовно змінної величини – 70% тарифу, це плата за фактичну кількість спожитої теплової енергії.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ