Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вартість водійських прав зменшено вдвічі

Кабінет міністрів України своєю постановою №1098 "Деякі питання надання підрозділами Міністерства внутрішніх справ і Державної міграційної служби платних послуг" встановив з 1 січня 2012 р. перелік платних послуг, які дозволяється надавати підрозділам ДАІ.

Відповідна постанова опублікована на офіційному сайті Кабміну.

Відповідним документом уряд затвердив перелік платних послуг, які надаватимуться, зокрема, підрозділами ДАІ.

Так, вартість реєстрації або перереєстрації колісних транспортних засобів з видачею свідоцтва та номерних знаків визначена в розмірі 152,63 грн для вітчизняних автомобілів і 190,15 грн - для машин закордонного виробництва, мототранспорту, причепів вітчизняного виробництва та країн СНД - 148,63 грн.

Крім того, автовласник сплатить витрати МВС на виготовлення номерів (близько 135 грн) і пластикового бланка про реєстрацію (близько 198 грн).

Видача водійських прав на право керування транспортними засобами після здачі іспиту, а також його перездача визначена в розмірі 26 грн. Вартість іспиту на право керування автомобілями з небезпечними вантажами становитиме 78 грн. Тимчасовий реєстраційний талон на керування транспортним засобом буде коштувати 15 грн. За узгодження заміни номерного агрегату буде потрібно заплатити 98 грн, за виготовлення макетів індивідуальних номерних знаків на замовлення автовласників і видача одного комплекту - 300 грн за три символи. Кожен наступний символ (всього не більше восьми) буде коштувати 90 грн, а графічний елемент - 500 грн, повідомляє РБК-Україна.

Тепер для тих, хто вперше отримує водійські права, така послуга обійдеться майже в 270 гривень. Раніше за це потрібно було заплатити трохи менше як 450 грн.

Така ж ціна - і на зміну водійських категорії зі здачею іспитів. За реєстрацію та перереєстрацію іномарки - 606 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ