Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Вашингтон є в дуже складній ситуації", - Безсмертний про роль США у вирішенні конфлікту на Донбасі

"Вашингтон є в дуже складній ситуації (в контексті вирішення конфлікту на сході України). Геополітика диктує, з одного боку, необхідність союзу з Росією, тому що є проблема Сирії. З іншого - ситуація заводить США в конфлікт з Російською Федерацією, тому що в Україні триває війна".

Таку думку український переговірник мінського процесу Роман Безсмертний висловив в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

"Для Берліна і Парижа цей конфлікт (конфлікт на сході України - ред.) має бути якомога швидше залагодженим. Тактика в цьому процесі - це справа України. Ніхто нам ніколи її не диктував. Але проблема повинна бути вирішена", - зазначив Безсмертний.

Тим часом, Вашингтон, на думку Безсмертного, перебуває в дуже складній ситуації в контексті вирішення конфлікту на Донбасі.

"Геополітика диктує, з одного боку, необхідність союзу з Росією, тому що є проблема Сирії. З іншого - ситуація заводить США в конфлікт з Російською Федерацією, тому що в Україні війна. Хтось думає, що це наша проблема. Неправда. Це проблема Вашингтона. Вони це дуже добре розуміють. Так само, як в Парижі і Берліні усвідомлюють, що "ключа" до швидкого вирішення питання України немає", - зазначив політик.

"Днями у Франції провідні аналітики написали звернення: "Хлопці, прокиньтеся!" Це свідчить про те, що європейські інтелектуали дуже добре розуміють ситуацію і те, що вона має регіональний і геополітичний характер. А вирішенням цієї проблеми є адекватна реакція на дії Росії, а не копання в "мурашнику" - тобто в тому, що відбувається на Сході України", - вважає Безсмертний.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ