Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Василь Кашуба: "Наш край" - це команда, яка турбується про кожен рідний край України

"Не завжди потрібні кошти, для ефективного управління, просто потрібно бути господарем в місті і мати для цього фахову команду" Василь Кашуба, кандидат в депутати Буської міської ради, від партії "Наш край". Про актуальні проблеми міста та району.
Василь Кашуба

Василь Кашуба, розповідає про жахливе екологічне становище прилеглих сіл (Вербляни, Чучмани, Гумнисько, Боложинів) і м. Буська. "Біля Буська та прилеглих сіл, невдовзі будуть "другі Грибовичі", але представники Львівської та Буської влади байдуже ставляться до цієї проблеми і надалі продовжують завозити сміття що біля села Вербляни. Владі абсолютно байдуже на подальшу долю жителів та екологічне становище міста та сіл, які знаходяться близько до сміттєзвалища, бо мають з цього неабияку вигоду. І це все за рахунок в майбутньому здоров’я людей прилеглих сіл та міста Буська. Основне, що не будемо мати якісної води, бо там якраз піщані грунти та пливуни. Про цю проблему неодноразово наголошував і нагадував не тільки на сесіях районної ради, а й в місцевих та обласних засобах масової інформації. Після телепрограми на каналі «Перший західний», яка була за моєї ініціативи перестали завозити сміття зі Львова вісім місяців. Але після відповідного рішення голови Львівської ОДА Синютки О. заново почали завозити сміття зі Львова…

Жителі навколишніх сіл не в захваті від такого сусідства, але протидіяти владі не в змозі, бо діють неорганізовано і чомусь тільки обурюються в себе «на кухні». Я неодноразово наголошував, що від стану природи навколо, залежить якість нашого життя, та життя наших дітей та онуків, нажаль діюча влада цього не розуміє. Разом із командою "Нашого краю" я впевнений, що ми зможемо вирішити цю проблему, щоб не завозити сміття та побутові відходи із-за меж району».

У Буському районі, існують проблеми, не тільки у сфері екології, а й сфері архітектури. У місті Буськ розташований палац Бадені - родинний маєток графа Бадені, який зруйнувався на очах. Історична спадщина Львівщини може бути втрачена. З кожним роком ця пам`ятка архітектури, яка історично поєднувала Австрію, Україну та Швейцарію, руйнується через непрофесіоналізм та байдужість місцевої влади. Ще у 2007 році Василь Володимирович наголошував на тому, щоб передати палац Бадені Міністерству культури, адже палац мав увійти до «Золотої підкови» Львівщини. Палац Бадені - це візитна карточка міста Буськ, яка могла б стати основою розвитку туризму. На сьогоднішній день, територія навколо споруди не огороджена, кожен бажаючий мешканець, чи «турист» міста, може вільно перебувати на території історичної спадщини, що сприяв вільному розкраданню, та ще більшому паплюженні будівлі вандалами. Комплекс палацув 2016 році пережив вже дві пожежі, які пошкодили частину даху, та ліве крило будівлі. "Я неодноразово звертався до місцевої влади, з проханням хоча б тимчасового перекриття даху, адже атмосферні опади, які потрапляють через дах, руйнують ще більше історичну спадщину. Нажаль, я зрозумів, що "господарі" з нашої влади ніякі". А зараз перед самими місцевими вибори почали вже перекривати частину даху палацу.

Саме тому, я разом із командою "Нашого краю", це команда, яка турбується про кожен рідний край України, яка як і я, небайдужа до культурних надбань України, яка буде сприяти її розвитку та збереженню».


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ