Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Василь Косів пропонує впроваджувати у Львові закордонний досвід роботи музеїв

17 травня 2006 року з нагоди відзначення Дня музею, яке припадає на 18 травня, у Львівському історичному музеї відбулося урочисте засідання за участю директорів та  працівників музеїв, представників обласної адміністрації, зокрема, заступника голови Львівської ОДА Тараса Батенка, начальника обласного управління культури та туризму Галини Дорощук, представників міської ради — заступника міського голови з гуманітарних питань Василя Косіва, начальника управління культури Віри Покотицької та інших. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради з посиланням на  заступника міського голови з гуманітарних питань Василя Косіва.
Тарас Батенко та Віра Покотицька вручили грамоти та подяки тим працівникам, які мають певні заслуги в цій галузі, а голова Асоціації музеїв і галерей Зеновій Мазурик подарував авторську книгу “Музеєзнавство”.

Ідеї щодо розвитку музеїв у своїй короткій доповіді виклав кандидат мистецтвознавства Василь Косів. Зокрема він зазначив, що музеї повинні бути більше відкритими для суспільства, «повинна бути серйозна освітня функція музеїв, зокрема, співпраця з навчальними закладами в контексті Болонської системи. За такою системою музеї в світі мають складені спеціальні курси для студентів. Такі курси є платними, тож музеї мають можливість додатково заробляти кошти».
Заступник міського голови Василь Косів пропонує також впроваджувати у Львові закордонний досвід роботи музеїв. Так,  можна організовувати спеціальні виставки для дітей, де їм можна було б торкатися до всього (спеціальних копій експонатів, макетів) руками. Такі виставки сприяли б освітньому розвитку дітей.
Ще одним цікавим проектом могли б бути організовані один-два рази на рік так звані ночі музеїв, коли робочий день у музеях продовжили б, наприклад, до 23.00. Музеї також можуть і заробляти. Так, на вулицю біля музеїв можна було б винести лотки, де перехожі могли б купувати репродукції чи копії творів відомих авторів. Такі акції могли б теж дати додатковий дохід.
18 травня міжнародна спільнота відзначає День музею.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ