Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Василь Куйбіда оскаржує вибори не через власні амбіції, а задля справедливості

Василь Куйбіда оскаржує вибори міського голови Львова не через власні амбіції, а через те, що було знехтувано правом громадян на вільне волевиявлення, — заявив 3 квітня кандидат на голову міста, двічі міський голова Львова Василь Куйбіда.
«Одразу після виборів я відбув зі Львова і брав участь у Конгресі Народної партії в Римі, коли ж 1 квітня приїхав до Львова, то просто вжахнувся тим фактам фальсифікацій, які засвідчили наші юристи. Так, за нашими даними, під час підрахунків голосування було виявлено майже на 100 тис. виборчих бюлетенів більше, ніж проголосувало виборців. Ще перед виборами мій штаб мав інформацію про незаконне додаткове виготовлення виборчих бюлетенів на двох друкарнях Львова, тоді ми звернулися до Залізничного райвідділу міліції, але, як нам повідомили, факти не підтвердилися. Тепер же я бачу, що незаконне виготовлення виборчих бюлетенів таки мало місце», — заявив Василь Куйбіда.
Як пообіцяв  кандидат на міського голову, виборцями, які проголосували за нього він не перестане опікуватися, просто робитиме це не у статусі голови Львова, а як народний депутат. Однак не опротестовувати результати виборів в той час, як було зафіксовано стільки порушень, як заявив Василь Куйбіда, з його сторони було б нечесним.
Насамперед відповідальність за фальсифікацію результатів виборів Василь Куйбіда покладає на владу області.
«Подивитися б хоча на пікети, які зараз тривають біля облдержадміністрації, я не думаю, що вони є безпідставними. Тим більше, наприклад, для виготовлення тих же додаткових бюлетенів потрібно було, щоб хтось дав зразок виборчого бюлетеня», — зазначив Василь Куйбіда.
За підсумками голосування Василь Куйбіда зайняв друге місце за кількістю голосів „за” —120 480 голосів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ