Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Василь Куйбіда та четверо львівських регіоналів не хочуть визнавати голодомор 1932-33 рр. геноцидом проти українського народу

П’ятеро народних депутатів від Львівщини не проголосували за визнання голодомору 1932-33 рр. геноцидом проти українського народу.
Як уже повідомляло «Гал-info», не голосував за це депутат від Партії регіонів Тарас Чорновіл, який пригрозив вийти з партії через те, що вона не підтримує президентського законопроекту про визнання голодомору геноцидом. Також не голосували і інші львівські регіонали – Ганна Герман, Олексій Радзієвський та Петро Писарчук. Останнього не було у Верховній Раді.
Найбільшою ж сенсацією стало те, що за це питання не голосував член Народного Руху Василь Куйбіда. Наразі на телефонні дзвінки Василь Куйбіда не відповідає. Однак «Гал-info» продовжуватиме спроби взяти коментар у Куйбіди з цього питання. 
Нагадаємо, що законопроект про визнання голодомору геноцидом парламенту вдалося включити до розгляду у порядок денний лише з третьої спроби. Голова Верховної Ради Олександр Мороз зазначив, що парламент не може "голосувати за цей закон кількістю 230-250 голосів". "Ми повинні проголосувати всі. Парламент не повинен замовчувати правду. Не має права. Це принизливо для депутата", – зазначив Мороз. Він також висловив переконання, що парламент голосуватиме за юридично вдосконалений законопроект про Голодомор, внесений Президентом. "Сьогодні буде проголосований законопроект із тими поправками, які я вніс і з якими погоджується Президент", – сказав Мороз журналістам у парламенті.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ