Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Василь Маляренко нагадує Михайлові Сендаку, що за втручання у діяльність судів передбачена кримінальна відповідальність

Голова Львівської обласної ради Михайло Сендак від імені очолюваного ним органу місцевого самоврядування звертався до Голови Апеляційного суду Львівської області Валентина Государського з проханням пролобіювати призначення на посаду голови палати в кримінальних справах Апеляційного суду Львівської області судді Ігоря Зварича. Михайло Сендак аргументував своє проханням тим, що Ігор Зварич «користується заслуженим авторитетом серед суддів і правників Львівщини та депутатського корпусу Львівської обласної ради». Про це «Гал-info» стало відомо з офіційного листа Львівської обласної ради №1734/9 від 30.12.2004 року.
Водночас, від 17.11.2005 року Михайлові Сендаку надійшов лист №4/652 від Голови Верховного Суду України Василя Маляренка, у якому суддя висловив занепокоєність численними намаганнями Михайла Сендака втрутитися у вирішення кадрових питань у судовій системі і запропонував йому припинити тиск на суддів. «Проштовхуючи суддю Зварича І.С. на посаду заступника голови Апеляційного суду Львівської області, Ви робите йому не послугу у кар’єрному зростанні, а причиняєте шкоду, оскільки кожен розуміє, що в разі його призначення він стає залежним від Вас, стає Вашим кишеньковим суддею», – йдеться у листі.
Василь Маляренко також нагадав Михайлові Сендаку, що згідно з Законом України «Про місцеве самоврядування»формування кадрового складу судів не належить до компетенції обласної ради, а стаття 376 Кримінального Кодексу України передбачає кримінальну відповідальність за втручання у будь-якій формі в діяльність судових органів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ