Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Здоров'я

Василь Мокан: Якщо буде необхідно дати оцінку діяльності міністру Степанову, то парламент це зробить

Народний депутат України від політичної партії "Слуга народу" Василь Мокан прокоментував Гал-інфо ситуацію з можливою відставкою міністра охорони здоров'я та вакцинацією від Covid-19.
Василь Мокан

Василь Мокан зазначив, що з приводу збирання голосів під постановою того чи іншого міністра, таке було завжди. І це завжди мало політичний характер. Якщо ми говоримо про міністра Охорони здоров'я, то цей процес розпочався з липня 2020 року.

"Я не хочу давати оцінку ефективності чи неефективності роботи самого міністра, в принципі кожен бачить це в своєму регіоні по тих показниках захворюваності і вакцинації, які є на даний час.

Вважає, що на даний час, зміна міністра це не є найбільш ефективний крок, для того щоб суттєво покращити ситуацію боротьби з епідемією. Ми можемо замінити одного менеджера на іншого, але основне на чому має сконцентруватися увага всіх гілок влади, це забезпечення вакциною. Станом на сьогодні ситуація дійсно виглядає незадовільною по кількості вакцинованих, але ми будемо бачити кожного наступного місяця геометричне зростання кількості вакцинацій. Це пов'язано насамперед з тим, що приїде значна кількість вакцин в найближчі два місяці. В нас законтрактовано майже 32 мільйони доз різних вакцин (24 мільйони доз по комерційних поставках, коли держава платить за них, і 8 мільйонів доз безкоштовно завдяки глобальні ініціативі COVAX).

Ще є інша проблема, з якою прийдеться боротися і вирішувати. Ми можемо десь за півроку стикнутись з ситуацією, коли вакцина є, а бажаючих вакцинуватися немає. В нас за різними соціологічними дослідженнями 40-50% громадян України навіть безкоштовно не хочуть вакцинуватися.

У нас в Національному плані вакцинації закладені дуже оптимістичні та складні цифри - 70% дорослого населення до кінця 21 року. Це дуже амбітна ціль", - зазначив Василь Мокан.

Він додав, що будь яка вакцина, яка допущена до використання населенням, незважаючи на показники її ефективності, істотно зменшує ризик захворіти, та мінімізує протікання хвороби у складній формі. Переваги вакцинування є однозначні. Для того, щоб вакцинація була успішною, роль Міністерства охорони здоров'я є ключовою.

"І якщо буде необхідно дати політичну оцінку діяльності міністру Степанову, то парламент це зробить. Не бачу в цьому проблеми", - додав Василь Мокан.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ