Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Василь Романишин запевняє, що демократичні засади у кримінально-виконавчій системй неприпустимі

«Ті працівники, хто торік проводив Майдан у Львівському СІЗО, працюють сьогодні у Львівській колонії №30, але демократичні засади в таких закладах неприпустимі, тому я не дивуюся, що стався інцидент із засудженими», — сказав журналістам колишній начальник Львівського СІЗО Василь Романишин. Василь Романишин погоджується, що кримінально-виконавча система і справді впливає на поведінку людей, але він не чує себе винуватим, оскільки не робив нічого протизаконного: «траплялося всяке, система певною мірою сформувала і мій лексичний запас. Але те, що відбувається зараз, це фактично тиск ув’язнених на систему», — впевнений Василь Романишин.
Нагадаємо, що у вересні 2005 року прокуратура Львівської області порушила проти Василя Романишина кримінальну справу за чотирма фактами. Два з них – за зловживання службовим становищем, а саме: приниження, фізичне насильство щодо працівників СІЗО Петра Кордика й Андрія Проця. Також за халатне ставлення до роботи та приховування злочину, коли з ізолятора випустили не ту особу. Останній факт – за перевищення службових повноважень і завдання тілесних ушкоджень одному із засуджених.
Наразі Василеві Романишину інкримінують ч. 3 ст. 364 Кримінального Кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
«У судовому засіданні Василь Романишин стверджує, що нікого не бив, а справу проти нього розкрутили кілька зачинщиків, які хотіли позбутися його як начальника СІЗО, проте він не зміг пояснити чимало фактів своєї поведінки, зокрема, вживання нецензурної лайки», – розповіла «Гал-info» адвокат потерпілого Петра Кордика Наталя Крісман.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ