Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Васюник запросив представників УЄФА на парламентське засідання по Євро-2012

Віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник, виступаючи на засіданні Наглядової ради УЄФА в Ніоні, поінформував керівництво футбольного Союзу про реальний стан економіки України. За його словами, українська влада усвідомлює, що 2009 рік буде достатньо складний, але керівництво країни докладе максимальних зусиль, щоб фінансові труднощі не позначилися на темпі підготовки об’єктів до Євро-2012.
Іван Васюник нагадав, що для України підготовка до футбольного чемпіонату є одним з антикризових заходів: «Будівництво та ремонт об‘єктів до ЄВРО-2012 змушують працювати українську економіку, створюють нові робочі місця».
Урядовець запевнив, що українська сторона усвідомлює, що реалізувати все заплановане програмою підготовки до Євро-2012 без допомоги приватних інвесторів буде неможливо. Він зазначив, що Україна вже має хороший досвід співпраці з Європейським інвестиційним банком і Європейським банком реконструкції і розвитку. Ці установи надали Україні кредит на загальну суму 400 мільйонів євро для ремонту автомагістралі, яка з’єднує Київ із західним кордоном країни. Кілька днів тому з ними був підписаний договір про відкриття кредитної лінії на суму до 50 мільйонів євро муніципальній владі міста Львова для ремонту комунальних доріг.
Вже на початку березня український парламент проведе відкриті слухання з питання підготовки країни до Чемпіонату. Віце-прем’єр заявив про доцільність участі у них представників УЄФА. Про це повідомляє прес-служба Віце-прем’єр міністра.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ