Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ВАТ «Галичфарм» не припинятиме виробництва ліків

ВАТ «Галичфарм», яка входить разом з ВАТ «Київмедпрепарат» до фармацевтичної корпорації «Артеріум», не припинятиме виробництва ліків. Про це в коментарі «Гал-info» повідомив керівник служби зв'язків з громадськістю Корпорації «Артеріум» Володимир Гайдаш.
«Нас хвилює тривожна ситуація, що склалася у фармацевтичній галузі, коли ряд великих підприємств - членів Асоціації фармацевтичних виробників України зіткнулися із реальною загрозою рейдерського захоплення. Ми підтримуємо наших колег у їхньому прагненні врегулювати законодавчим шляхом це питання і закликаємо уряд України вжити рішучих дій щодо стабілізації ситуації в галузі та створення адекватних умов для її розвитку. Але водночас ми не бачимо реальних підстав для зупинення виробництва на підприємствах Корпорації», – заявив Гайдаш.
Нагадаємо, що сьогодні Асоціація фармацевтичних виробників України, до якої входять корпорація «Артеріум», ЗАТ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод, ЗАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця», ВАТ «Фармак», ТзОВ «Фарма Старт» та ВАТ «ІнтерХім», заявила про те що не виключає зупинку виробництво всіх лікарських препаратів на підприємствах, що входять в Асоціацію. Причиною цього в Асоціації називають повну бездіяльність уряду, що призвело до системної кризи в роботі галузі, а також те що деякі члени Асоціації, зазнали «рейдерського нападу». Зокрема у реєстратора ЗАТ «Фармацевтична фірма «Дарниці» -- ЗАТ «Фармреєстр було вилучено системи реєстру власників іменних цінних паперів товариства, які містять конфедеційну інформацію та передано реєстратору ТОВ «Депозит». Водночас проти ВАТ «Фармак», ЗАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод», як стверджують в Асоціації протягом останнього року ведеться цілеспрямована робота інвестиційними компаніями по викупу акцій цих підприємств.
Як зазначають в Асоціації звернення до Першого віце-прем’єр-міністра України Миколи Азарова, та до інших високопосадовців наразі жодного результату не дало.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ