Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ВАТ «Львівгаз» зазнав би збитків у розмірі 700 тис. грн, якщо реалізував би газ, закуплений у ЗАТ «Укрнафта», – Василь Марчук

ВАТ «Львівгаз» придбав на аукціоні у ЗАТ «Укрнафта» 50 млн куб./м газу, але його реалізація призвела би до збитків підприємства у розмірі 700 тис. грн. Про це в коментарі «Гал-info» розповів голова правління ВАТ «Львівгаз» Василь Марчук.
«27 вересня 2006 року ВАТ «Львівгаз» взяло участь у першому аукціоні з реалізації природного газу для потреб населення. На ньому ЗАТ «Укрнафта» виставило на продаж для українських газопостачальних підприємств 209 млн кубометрів природного газу. Ми придбали на цьому аукціоні 50 млн кубометрів газу. Тривалий час НАК «Нафтогаз України» відмовлялася фіксувати факт передачі газу нашому підприємству. Акти були підписані лише в середині листопада. А як відомо, з 1 листопада роздрібні ціни на газ для населення були знижені. НАК «Нафтогаз України» вимагала, щоби ми реалізували цей газ у листопаді. Але така фінансова операція призвела би до збитків ВАТ «Львівгаз» у розмірі приблизно 700 тис. грн. Чи не зловмисне це доведення підприємства до банкрутства?» – говорить Марчук.
Нагадаємо, що ВАТ „Львівгаз” отримало лист від ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз України», в якому керівництво підприємства поставили до відома про те, що з 1 січня 2007 року припиняється дія договору про користування газорозподільною мережею. Причиною, як стверджує ДК «Газ України» є  те, що станом на 8 грудня 2006 р. ВАТ «Львівгаз» не оформив факт продажу видобутого ВАТ “Укрнафтою” газу населенню, незважаючи на те, що фактичне споживання газу населенням відбулося. Як наслідок, ДК “Газ України” розглянула дії посадових осіб “Львівгазу” як спробу затягнути оформлення поставки газу населенню для того, щоб згодом переоформити газ для реалізації промисловим споживачам за більш високою ціною всупереч діючому законодавству.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ