Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ВАТ “Львівобленерго” запроваджує безквитанційну форму розрахунків за спожиту електроенергію

ВАТ “Львівобленерго” переходить до нової форми розрахунків за електричну енергію. Вже з 1 березня 2006 року кожен споживач може оплачувати виставлений рахунок за попередній місяць, не чекаючи доставки квитанції. Для цього необхідно в касі “Ощадбанку” назвати свою адресу або особовий рахунок, а касир повідомить кількість спожитих кіловат-годин та суму до оплати, з урахуванням заборгованості, пільги та субсидії. Поки що така форма розрахунків діє лише у м. Львові та м. Дрогобичі, але в перспективі – охопить усю Львівську область. Метою такого нововведення є спростити процес оплати споживачами за надані послуги. Про це повідомив Відділ корпоративних зв’язків ВАТ “Львівобленерго”.
Також виставлення рахунків в електронному вигляді в касах, де приймають комунальні платежі, скоротить час проходження інформації від зняття показів лічильника, виписки квитанції до доставки її фізичній особі-абоненту з 10-20 днів до 2-5.  Скорочення часу доставки квитанції до абонента дасть можливість людині платити за спожиту електроенергію майже впродовж всього місяця.
З 1-го березня 2006 року без квитанцій за електроенергію можна оплатити в будь-якій касі «Ощадного банку». До 1 червня буде укладено відповідні угоди і з усіма іншими банками, які приймають платежі за спожиту електричну енергію від фізичних осіб. Електронні рахунки будуть з’являтися в касах банків впродовж 1-3-х днів після виставлення їх Львівськими міськими електромережами (ЛМЕМ), тобто не пізніше 6 числа нового місяця. Інформацію про оплату споживачем рахунку буде занесено в бази даних ЛМЕМ не пізніше, ніж до 15-ї години наступного робочого дня.
Банк прийматиме від абонентів оплату лише в розмірі, зазначеному в рахунках. Якщо абонент не згоден з сумою, що виставлена в електронному рахунку, він повинен звернутися в абонентський відділ Львівських міських електромереж і вирішити усі питання. Якщо суму до оплати за надані послуги буде змінено, це буде відображено в електронних рахунках вже на наступний робочий день.
Починаючи з 1 червня 2006 року квитанції за спожиту електричну енергію розноситись не будуть. Проте й надалі контрольний зйом показників електролічильників абонентів будуть проводити щомісячно, згідно з графіками, кур’єри структурної одиниці “Львівенергосервіс”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ