Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ВАТ НПК „Галичина” ПДВ не сплачує, тому й не отримує відшкодувань – Віталій Хилюк

ВАТ НПК „Галичина” не до кінця отримала відшкодоване ПДВ, бо сплачує не достатні суми податку на додану вартість. Причина – реконструкція підприємства. Так пояснив голова ДПА у Львівській області Віталій Хилюк невідшкодоване ПДВ деяким підприємствам області, зокрема й НПК «Галичині». 
 „Підприємство фактично не працює, зараз глибина переробки нафти становить лише 62 відсотки, в той час як на модернізованих заводах – 98 відсотків, відповідно бракує нафти та нафтопродуктів. Саме тому й не відшкодовується підприємству ПДВ”, – сказав Віталій Хилюк.
Водночас, за словами Хилюка, станом на 1 грудня по підприємствах області сума невідшкодованого ПДВ становить 85,7 млн грн. „Протермінованими з них є 31 млн грн.  23 млн грн перебувають у перевірці ДПІ, 4 млн грн – вже передані в реєстр відшкодування. Ще по 0,3 млн грн справи про відшкодування перебувають у суді та по 3,7 млн грн перебувають в адміністративному оскарженні”, – сказав Хилюк.
Щодо прогнозованих сум відшкодування за попередні два місяці, то, за словами Хилюка, за вересень планується відшкодувати 30,3 млн грн, а за жовтень – 18,7 млн грн. „30 млн грн планується відшкодувати цього місяця. Скільки буде відшкодовано, точно буде відомо лише після проведення перевірок”, – сказав Хилюк.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ