Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

ВАТ „Житомирхліб” довели до банкрутства – "ціна однієї ухвали" судді Личаківського районного суду Львова, - Комітет з питань правосуддя ВРУ

Учора, 18 лютого, ВРУ розглянула питання про обрання та звільнення суддів. Зокрема, проект постанови № 6084, яким передбачалося обрати Тенету Романа Вомана Володимировича на посаду судді Львівського окружного адміністративного суду безстроково. Однак Комітет з питань правосуддя одноголосно не рекомендував обирати цього суддю. ВРУ підтримала рішення Комітета, проголосувавши проти судді Р.Тенета. «За» було тільки 18 голосів, - повідомив офіційний сайт ВРУ.

 

Щодо причин негативного рішення Комітету доповідач, нардеп Ю.Бут пояснив:  

 

«9 вересня 2009 року  на засіданні комітету було  розглянуто подання голови Вищого адміністративного суду про обрання безстроково на посаду судді Львівського окружного адміністративного суду Тенету Романа Володимировича. Але в комітет напередодні поступила скарга на дії судді Тенети, в той час судді Личаківського районного суду міста Львова, рішенням комітету була створена комісія і відкладено розгляд справи. Комісія виїхала у Львів, провела перевірку діяльності по цій скарзі, в результаті перевірки встановлено, що 21 серпня 2006 року суддею Тенетою було винесено ухвалу про забезпечення позову. Зверніть увагу! Суддя Личаківського суду міста Львова виносить ухвалу, де відповідачем виступає відкрите акціонерне товариство ВАТ „Житомирхліб” (місто Житомир).

 

Через 21 день, тобто 11 вересня 2006 року, суддею Тенетою після вивчення документів і клопотання ВАТ „Житомирхліб”  було вирішено скерувати дану справу за підсудністю до Богунського районного суду міста Житомира та скасувати попередню ухвалу від 21 серпня, оскільки, цитую із ухвали: „вжиті заходи забезпечення позову перешкоджають виробничо-господарській діяльності  ВАТ „Житомирхліб”. Таким чином сам суддя признав незаконність, безпідставність винесеної їм ухвали від 21 серпня.

 

У результаті цих дій діяльність ВАТ „Житомирхліб” була заблокована, була проведена насильницька зміна керівництва і як наслідок на сьогодні бюджетоутворюче підприємство Житомирщини ВАТ „Житомирхліб” доведено до банкрутства. Ось вам, шановні народні депутати, ціна однієї ухвали судді.

 

Таким чином, на підставі вивчених матеріалів комітет прийняв одноголосне рішення: не рекомендувати Тенету Романа Володимировича на посаду судді Львівського окружного адміністративного суду безстроково».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ