Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ватикан розкритикував ФІФА за спробу заборонити молитву на футбольному полі

Глава Ватиканського спортивного фонду Еддіо Костянтіні піддав гострій критиці президента Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Зеппа Блаттера за спроби запровадити офіційну заборону на молитви до і після матчів національних збірних команд. Про це повідомило в понеділок радіо Ватикану. Передає Кореспондент.

Приводом для заяви глави ФІФА стала молитва збірної Бразилії після перемоги над збірною США в Кубку конфедерацій. Блаттер заявив, що футбольний стадіон "не місце для молитви" і пообіцяв всіляко сприяти тому, щоб на найближчому чемпіонаті світу в ПАР в 2010 році були заборонені "будь-які релігійні маніфестації".

Ватиканський спортивний діяч вважав такий підхід абсолютно неприйнятним і назвав неприпустимими спроби "вигнати зі спорту моральні цінності", які призводять до деградації самого спорту.

На думку Еддіо Костянтіні, моральні цінності в спорті допоможуть йому "знову знайти свій автентичний сенс" і протистояти наступу грошей, допінгу та інших форм неспортивної поведінки.

Він вважає, що молитовне звернення до Бога за допомогою перед футбольним матчем або вираз подяки за перемогу після його закінчення є вираженням особистого права на свободу віросповідання і тому не можуть трактуватися як образа.

Раніше повідомлялося, що президент ФІФА Йозеф Блаттер планує заборонити молитви до і після футбольних матчів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ