Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ватикан створить в Запоріжжі комітет допомоги постраждалим від подій на сході

Державний секретар Ватикану кардинал П’єтро Паролін під час офіційного візиту до Запоріжжя оголосив про створення комітету акції «Папа для України», що надаватиме допомогу українцям, постраждалим внаслідок конфлікту на сході країни.

Його очолив єпископ-помічник Харківсько-Запорізької дієцезії Римсько-Католицької церкви в Україні Ян Собіло. Комітет розпоряджатиметься коштами, зібраними на допомогу українцям католицькими громадами Європи в перебігу спеціальної акції у квітні цього року.

«Святий престол зберігає за собою відповідальність за всю акцію та нагляд за нею. Кошти призначаються виключно для жертв насильства у східній частині України: переселенцям, що залишили власну домівку і шукають притулку на решті території держави; жителям так званої «сірої зони» поблизу лінії зіткнення; населенню, яке залишається на неконтрольованій Україною території – передусім дітям, літнім людям та неповним сім’ям із малими дітьми, особам, що втратили домівку, жертвам травм фізичних та психологічних, зазнаних під час військових дій, а також тим, хто зазнав тортур та інших форм катування», – повідомив П’єтро Паролін.

Представники комітету планують залучити до надання допомоги українцям кже чинні благодійні та волонтерські організації, що надають допомогу громадянам, потерпілим унаслідок конфлікту на сході країни, серед того й структури ООН, що працюють на непідконтрольній Україні території.

У перебігу візиту до України держсекретар Ватикану (голова Державного секретаріату, що здійснює у Ватикані політичні й дипломатичні функції Святого престолу) також відвідає Київ та Львів.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ