Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Важливо : З 2 по 5 лютого буде відсутня можливість завантажувати документи в ProZorro

З технічних причин буде відсутня можливість завантажувати документи в систему ProZorro з 20:00 02.02.2018 до 08:00 05.02.2018. Всі матеріали необхідно розмістити до або після цього періоду. Про це повідомили в прес-службі системи ProZorro.

На початку лютого розпочинається міграція модулю document service ProZorro  з хостингу Amazon в Україну. Це безпрецедентний випадок як для української ІТ- системи, так і для світової ІТ-спільноти. Зазвичай міграція відбувається у зворотному напрямку, але Закон України “Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах” зобов’язує Prozorro розміщувати дані в дата-центрі на території України. 

На момент створення ProZorro в Україні не існувало відповідних технологій, тому на першому етапі були обрані хмарні ресурси світового лідеру, якими користується велика кількість стартапів світу – Amazon web-services. Наразі спеціально для української системи електронних публічних закупівель була розроблена унікальна технологія, яка дозволить зберігати дані в Україні. 

Загалом повний переїзд даних ProZorro планується провести з початку лютого до середини березня.

Під час першого етапу переїзду буде відсутня можливість завантажувати документи з усіх майданчиків з 20:00, 2 лютого до 08:00, 5 лютого. Всі матеріали необхідно розмістити до або після цього періоду.

З Amazon в Україну вже переміщено близько 45 терабайт інформації та більше 30 млн файлів. Наразі відбувається переїзд важливихдля функціонування системи модулів. Систему Prozorro розроблено з урахуванням сучасних технологій, які часто не повністю доступні в Україні, тому міграція проходить поступово.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ