Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

Учора відбулося руйнування стіни Кам’янець-Подільської фортеці

1/2
Прикра ситуація трапилася в середу, 14 лютого. В другій половині дня сталося руйнування лицевої кладки муру Північного бастіону Кам’янець-Подільської фортеці. За попередньою інформацією обвал стався через несприятливі погодні умови, внаслідок яких у конструкцію муру потрапила волога.

"Панікувати рано. По-перше, причини руйнування лицьової кладки мають встановити фахівці. Нами було раніше укладено відповідний договір із компетентною організацією і обстеження даної аварійної ділянки мало відбутися завтра – післязавтра. Наші припущення щодо причин – то лише припущення, тож не бачу сенсу їх озвучувати без висновку кваліфікованих спеціалістів. Паралелі з масштабами й причинами руйнації Нової західної вежі проводити поки що не варто.

Теоретично, сьогодні ми можемо сказати, що наслідки для фортеці як для пам’ятки не є катастрофічними. Для їх усунення треба спочатку встановити чи стабільні рештки стіни, тобто, чи немає загрози подальших руйнувань. При виявлені такої загрози, скоріше за все, будуть проведені роботи для її усунення. Щодо обмеження руху по вул. Замковій, то це зроблено лише задля безпеки кам’янчан та гостей міста. Після того, як буде впевненість в безпеці руху транспортних засобів, дорогу відкриють для користування", - зазначив у коментарі директор Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Олександр Заремба.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ