Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

„Вечори французького кіно” мають постійного глядача у Львові

Кінофестиваль „Вечори французького кіно”, який протягом 3-6 лютого відбувався у Львові, відвідали близько 250 осіб – це один з найкращих показників для таких тематичних фестивалів – розповіла “Гал-info” менеджер з маркетингу мережі кінотеатрів «Кінопалац» Юлія Воронова.
 „Звичайно, на деякі голлівудські фільми на вихідні приходить набагато більше людей, проте варто зважити на те, що цей фестиваль спрямований на певне коло людей, тому вважаю, що це досить непоганий результат. Окрім цього, фестиваль французького кіно – один з найкраще сприйнятих львівським глядачем. Також гарно сприймаються фестивалі британського кіно і „Азія-кіно”, решта ж не викликає такого значного зацікавлення, але все ж мають свого глядача. Зокрема, у нас проводиться 9-10 тематичних фестивалів щорічно. Минулого року у нас  проходили фестивалі „Артишок”, „Азія-кіно”, „Арт-простір”, „Мейстрім”, фестивалі чеського, німецького, канадського, британського і французького кіно”, – розповіла Юлія Воронова.
Зимовий фестиваль „Вечори французького кіно” вже відбувся у двох із семи міст України – у Києві і Львові. До перегляду пропонувалися чотири фільми, які нещодавно з великим успіхом вийшли на французькі екрани, – „Тубільці” Рашіда Бушареба (приз “За найкраще колективне виконання” на останньому фестивалі в Каннах), „У Парижі” Крістофа Оноре, мультфільм „Азур та Асмар” Мішеля Осело та особливо відзначений „13 Tzameti” Гели Баблуані. Зимовий фестиваль „Вечори французького кіно” з 31 січня – 3 лютого проходив у Києві, а 3-6 лютого у Львові. Далі французьке кіно демонструватимуть 7-10 лютого в Одесі, 12-15 лютого в Севастополі, 16-19 в Харкові, 21-24 лютого - в Донецьку і 23-26 лютого в Дніпропетровську.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ