Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Веломандрівка без проблем: поліція нагадала правила безпеки для водіїв велосипедів

Перш ніж вирушити у веломандрівку, - подбайте про власну безпеку. Насамперед, добре вивчіть Правила дорожнього руху, перевірте технічну справність «двохколісного», - відділ управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Пам’ятайте: велосипед має бути обладнаний звуковим сигналом, матисвітловідбиваючі елементи (спереду – білого кольору, по боках – оранжевого, позаду – червоного).

Крім цього, для руху у темну пору доби і в умовах недостатньої видимості на «двохколісному» повинен бути встановлений та ввімкнений ліхтар (фара).

Перед поїздкою не забудьте перевірити справність гальм та звукового сигналу. Тільки переконавшись, що все гаразд, - сідайте за кермо.

Рух по проїжджій частині дороги на велосипедах дозволяється лише в один ряд - по правій крайній смузі, за винятком випадків, коли виконується об'їзд. Повертати ліворуч та розвертатися можна лише на дорогах з однією смугою для руху в кожному напрямку і без трамвайної колії посередині.

Зверніть увагу! Велосипедистам заборонено рухатися по автомагістралях та дорогах для автомобілів, а також по проїзній частині, якщо порядоблаштовано велосипедну доріжку. Також не можна їздити по тротуарах та пішохідних доріжках (за винятком діток до 7 років, яким дозволено це робити на дитячих велосипедах та лише під наглядом дорослих).

Якщо велосипедна доріжка перетинає дорогу поза перехрестям, велосипедисти зобов'язані пропустити інші транспортні засоби, що рухаються по дорозі.

Варто зауважити, що водіям велосипедів заборонено під час руху триматися за інший транспортний засіб, знімати ноги з педалей (підніжок) чи їздити, не тримаючись за руль. Не можна також перевозити пасажирів (за винятком дітей до 7 років, якщо для них облаштовано спеціальне сидіння із надійно закріпленими підніжками).

Окрім цього, заборонено буксирувати велосипеди, а також причеп, не передбачений для експлуатації з велосипедом.

Необхідно пам’ятати, що виїжджати на дорогу дозволено лише велосипедистам, яким уже виповнилось 14 років.

Діткам молодшого віку можна кататися на «двохколісному» лише там, куди не заїжджають транспортні засоби. Для таких забав найкраще обрати парк, сквер, спортивний майданчик. Аби малюки не травмувалися, слід також подбати про додаткові заходи безпеки, зокрема, захисний шолом та наколінники.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ