Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Велика Британія готова до посилення санкцій проти РФ

Прем'єр-міністр Девід Кемерон заявив, що Велика Британія не хоче нової "холодної війни" з Росією, але готова посилити санкції. Повідомила Європейська правда.

Як повідомляє Reuters, така жорстка позиція викликана тривалою дестабілізацією Росією конфлікту на сході України.

"Дії Росії щодо України представляють серйозну небезпеку для решти Європи", - зазначив Кемерон.

За словами британського прем'єр-міністра, якщо ситуація в Україні не зміниться, Великобританія готова збільшити тиск у відношенні Росії.

Накладення санкцій на Російську Федерацію, за його словами, "не лише  є морально правильним", але також відповідає "національним та економічним інтересам Британії", цитує заяву прем'єра Dailymail.

"(Екс-президент СРСР) Михайло Горбачов днями сказав, що ми опинилися на межі нової холодної війни. Я не вважаю, що це невідворотно і це точно не те, чого ми прагнемо. І ближчими вихідними я матиму нагоду сказати президенту Путіну", - заявив Кемерон.

"водночас, я хочу чітко сказати: якщо Росія продовжуватиме йти тим шляхом, яким вона йде зараз, ми будемо збільшувати тиск на неї і в майбутньому відносини Росії з рештою світу будуть принципово іншими, аніж ті, які є зараз", - додав він.

Нагадаємо, проведення "виборів" на окупованих терористами територіях вже було названо представниками ЄС і США свідомим відходом від Мінських домовленостей. Як результат - ЄС заявив про неможливість пом'якшення санкцій, накладених раніше на РФ.

Проте про можливе посилення санкцій серед лідерів ЄС йдеться вперше.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ