Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Велика Британія тренуватиме 2 тисячі українських військових – Фаллон

Міністр оборони Великої Британії Майкл Фаллон заявляє про збільшенні участі своєї країни у навчанні українських військовослужбовців. Повідомило Радіо Свобода.

У вівторок, 11 серпня, після зустрічі з міністром оброни України Степаном Полтораком в Україні Фаллон заявив, що ставить перед британською армією нову мету: навчити понад двох тисяч військовослужбовців української армії до кінця цього фінансового року.

За оцінкою Фаллона, це потрібно зробити, як він висловився, каскадно, так, щоб українські військові та інструктори, яких навчать британські фахівці, змогли у перспективі навчати інших військовослужбовців.

У липні командувач сухопутних військових сил США в Європі генерал Бен Годжес заявив, що цього року близько 300 американських військовослужбовців почнуть заняття з українськими військовими. Крім того, американські інструктори нині тренують три батальйони Національної гвардії МВС України. Військовослужбовців української армії тренують також інструктори з Великобританії. А у серпні в Україну прибуде група канадських військових інструкторів.

Відносини між Москвою та Заходом погіршилися минулого року, після російської анексії Криму.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ