Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Великодні свята у Шевченківському гаю відзначать фестинами

Під час Великодніх свят протягом трьох днів у Музеї народної архітектури та побуту у Львові триватимуть фестини «Велика гаївка». Про це «Гал-info» повідомила прес-служба Львівської міськради.
На Великдень, 19 квітня, під час фестин для гостей та мешканців Львова будуть організовані гаївки, веснянки, лялькові вистави та цікаві забави. Також запрезентує свою пасхальну програму євангельська церква «Гефсиманія». Початок фестин «Велика гаївка» о 15.00 год.

20 квітня, на обливаний понеділок, на головній дорозі музею, на так званій, на території Бойківщини буде встановлено святкові ворота, прикрашені зеленню, квітами та стрічками. Відвідувачів, які продуть крізь святкову браму, окроплять водицею.
Також відбудеться дійство «Кривий танець» (гаївковий рух із живого ланцюга відвідувачів) На дитячому майданчику, який матиме назву «Вербові котики», для дітей влаштують ігри, забави та розваги. Під час фестин у гаю відбудеться конкурс «Писанка для милого».

А на символічному подвір’ї с. Либохори розгорне свою діяльність «Майстерня автентичного танцю». Усі охочі зможуть вивчити нескладні для виконання, але надзвичайно цікаві в образно-емоційному плані, старовинні танці України. Біля церкви с. Кривки відбудеться Великодній концерт. Під час концерту прозвучать риндзівки - хвалебно-вітальні пісні, а також «Волочебний обряд». Фестини також продовжуватимуться на третій день свят.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ