Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Венеціанська комісія готує законопректу про мови «червону картку»

Венеціанська комісія вже на найближчій сесії 25 березня може надати висновок з приводу законопроекту про мови авторства Петра Симоненка, Сергія Гриневецького та Сергія Єфремова. Про це в коментарі «Главкому» заявила член Венеціанської комісії від України Марина Ставнійчук.

«Проект закону про мови є на розгляді Венеціанської комісії. Текст документа вже перекладений англійською мовою і розісланий членам комісії. Швидше за все, проект рекомендацій буде підготовлений до найближчої сесії, яка відбудеться 25-26 березня», – повідомила пані Ставнійчук.

На питання, до якого рішення на цей момент схиляються експерти комісії, Марина Іванівна натякнула, що вердикт Венеціанської комісії буде схожий з жорсткою негативною оцінкою, яку документу дали в ОБСЄ.

«До моменту прийняття рекомендації я не можу говорити, яка характеристика буде дана тому чи іншому документові. Але ми ж бачили висновок іншого органу Ради Європи та його посадових осіб. Відповідний настрій є. Комісія буде дивитися на ситуацію з юридичної точки зору і з погляду того, що говорять міжнародних актів у цій сфері. Також не виключаю, що незабаром експерти Венеціанської комісії можуть приїхати в Україну і вивчити ситуацію на місці», – заявила Ставнійчук.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ