Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Венеціанська комісія радить Україні не змінювати систему виборів

Венеціанська комісія пропонує Україні замість переходу до змішаної системи виборів, ввести пропорційну з відкритими регіональними списками. Про це заявив секретар Венеціанської комісії Томас Маркертт.

«Якщо говорити про введення змішаної системи, в Україні був негативний досвід застосування такої системи. Змішана система може призводити до зловживань (на виборах-ред.). Таким чином, Венеціанська комісія запропонує не переходити до змішаної системи, а змінити існуючу систему на пропорційну з відкритими регіональними списками», — зазначив він, повідомляє ZN.UA.

Т.Маркертт підкреслив, що текст законопроекту, поданого в парламенті депутатами більшості відрізняється від того тексту, який розроблявся робочою групою, створеною за рішенням президента України Віктора Януковича, і який було подано для висновку комісії.

Нагадаємо, що законопроект «Про вибори народних депутатів України» 10 жовтня було зареєстровано в Раді депутатами від більшості. В цілому він повторює законопроект, який розробляла робоча група на чолі з О.Лавриновичем і до якого Венеціанська комісія раніше надала попередні критичні зауваження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ