Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Верховна Рада України ухвалила три важливі законопроєкти

​Сьогодні Верховна Рада ухвалила в цілому три важливих законопроєкти, покликані звільнити український культурно-інформаційний простір від російських впливів і стимулювати розвиток національних культурних індустрій.

Як повідомив народний депутат Володимир В'ятрович, всі три отримали підтримку практично всіх фракцій та груп. За голосували  понад 300 депутатів. Проти – жодного голосу. 

Розробка і ухвалення цих проєктів є чудовим прикладом співпраці громадянського суспільства, креативних індустрій, депутатів від влади і опозиції, які об’єднали зусилля в інтересах України. 

Законопроєкт 6287, який сьогодні ухвалено вже в другому читанні, передбачає державну підтримку книгарень, що продають книжки українською мовою, а також державні сертифікати на купівлю книг для дітей. 

Проєкт 7459 забороняє імпорт видавничої продукції з Росії та Білорусі, продаж книжок авторів – громадян РФ, а також передбачає, що в Україні книги видаватимуться мовою оригіналу або в українському перекладі, а також мовами ЄС і корінних народів України. 

І нарешті законопроєкт 7273-д забороняє концерти російських виконавців в Україні та відтворення їхніх фонограм. Крім того, цей проєкт передбачає підтримку національного музичного продукту, збільшення частки української мови в радіоефірі, стимулювання трансляції україномовних дитячих та освітніх телепрограм. Цим же законопроєктом заборонено акустичне насильство у громадському транспорті – пасажири нарешті зможуть їздити в тиші, без нав’язливої музики. 

"Три значних кроки на шляху до повної деколонізації України", - зазначив В'ятрович.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ