Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Верховна Рада відкрила шлях до здачі ГТС Кремлю – Тягнибок

«Ухвалені в першому читанні зміни до закону «Про трубопровідний транспорт» дозволяють Кабінету Міністрів Азарова-Тігіпка в ручному режимі здійснювати різноманітні маніпуляції (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) з «Нафтогазом України», його дочірніми компаніями та їхніми активами. «Свобода» вимагає негайно відхилити всі законопроекти, що будь-яким чином уможливлюють втрату управління активами «Нафтогазу» з боку держави», - про це 22 березня заявив лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок, коментуючи на зустрічі з громадою Фастова Київської области ухвалення змін до Закону України "Про трубопровідний транспорт". Повідомила прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
-

Зокрема, під час зустрічі з мешканцями Фастова Олег Тягнибок зазначив:

«20 березня Верховна Рада ухвалила в першому читанні зміни до Закону України «Про трубопровідний транспорт», тим самим відкривши шлях до прямої здачі української газотранспортної системи. Ще восени 2011 року режим Януковича запустив процес передачі української ГТС своїм московським господарям, намагаючись проштовхнути відповідні законодавчі зміни через Верховну Раду.

Ухвалені в першому читанні зміни до закону дозволяють Кабінету Міністрів Азарова-Тігіпка в ручному режимі здійснювати різноманітні маніпуляції (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) з «Нафтогазом», його дочірніми компаніями та їхніми активами. Йдеться про підприємства, які займаються транспортуванням та зберіганням газу в підземних газосховищах.

На жаль, Партія регіонів укотре отримала законодавчу підтримку своїх антиукраїнських дій від так званих «парламентських опозиціонерів», які вкотре дали «біло-синій» банді можливість похизуватися тим, як «регіонали» голосують за «опозиційні» законопроекти. Проте, як і з законом про вибори народних депутатів, є очевидним, що жодні косметичні «запобіжники», вписані в плани режиму Януковича, не здатні змінити суть цих планів. Достатньо лише зробити кілька «правок» до законопроекту чи закону (навіть змінити кілька слів) – і прокремлівський режим матиме законний дозвіл на відчуження стратегічних активів і передачу відповідних державних підприємств у чужі руки та інші антиукраїнські маніпуляції.

Більше того, зміни, ухвалені 20 березня, вже самі по собі дозволяють Кабміну Азарова-Тігіпка маніпулювати тими частинами української ГТС, які на момент ухвалення відповідних рішень «не братимуть безпосередньої або побічної участі у процесі провадження діяльності з транспортування магістральними та/або розподільними трубопроводами, зберігання у підземних газосховищах, яке здійснюється за погодженням з Кабінетом Міністрів України».

Всеукраїнське об'єднання «Свобода» послідовно виступає за збереження газотранспортної системи у власності української держави. Не може бути й мови про передачу навіть частки контролю над стратегічним активом України будь-кому іншому.

Режим Януковича поспішає отримати абсолютний контроль над вітчизняною ГТС саме зараз, бо розуміє, що в листопаді Україна матиме зовсім інший склад парламенту, в якому українофоби з Партії регіонів та її сателітів будуть у меншості.

Не можна допустити, щоби ручний парламент, який керується з Банкової вирішував долю ГТС, оскільки будь-які маніпуляції влади зі стратегічними об’єктами мають на меті досягнення особистих фінансових вигод для спонсорів «біло-синьої» орди, продовження для Януковича терміну дії «ярлика на правління» Україною та здачу Кремлю стратегічних вітчизняних ресурсів. Саме тому ВО «Свобода» закликає Верховну Раду негайно відхилити всі законопроекти, які будь-яким чином дозволяють ручне управління активами «Нафтогазу», й закликає не допустити ухвалення цього чи подібних законопроектів. В іншому разі Україна вже незабаром опинитися на місці Білорусі – без власної ГТС, без справедливих доходів за транзит і без газу».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ