Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Верховна Рада заборонила пити пиво у парках і на дитячих майданчиках

11 лютого набрав чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв", який прийнято Верховною Радою України 21 січня 2010 року, повідомили у прес-центрі МВС України.
 

Відтак, новий закон забороняє розпивання пива (крім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних напоїв у громадських місцях, у громадському транспорті (включаючи транспорт міжнародного сполучення, на зупинках транспорту, у підземних переходах;), у ліфтах, на спортивних та дитячих майданчиках.

 

У законі міститься також заборона на розпивання і продаж слабоалкогольних напоїв і пива у скверах, парках, під час проведення масових заходів.

 

Куріння тютюнових виробів забороняється у всіх громадських місцях та закладах, крім спеціально відведених для цього місць.

 

Окрім цього, забороняється продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв і тютюнових виробів особам до 18 років.

 

На час проведення масових заходів сільські, селищні та міські ради в межах відповідної адміністративної території можуть заборонити або обмежити споживання пива (крім пива у пластиковій тарі), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та куріння тютюнових виробів.

 

Працівники міліції на першому етапі реалізації зазначеного Закону поки що будуть проводити роз'яснювальну роботу, а до злісних правопорушників уживатимуть заходи відповідно до чинного законодавства.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ