Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Верховна Рада змінила структуру Збройних Сил

Верховна Рада змінила структуру Збройних Сил, - Ukrainian Military Pages.

Сьогодні, 16 червня, Верховна Рада України прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законів України з питань оборони» (законопроект № 4563). 

За відповідне рішення проголосували 256 народних депутатів України. Документ був внесений в Парламент Кабінетом міністрів і спрямований на посилення обороноздатності України. 

Законодавчим актом упорядковано систему органів військового управління Збройних Сил України, правові засади їх організації, керівництва та управління ними, уточнено правові засади діяльності військового командування, функцій та завдань органів військового управління. 

Законом, зокрема, включено до військового командування Об’єднаний оперативний штаб як орган управління міжвидовими та міжвідомчими угрупованнями військ (сил), командування Сил спеціальних операцій Збройних Сил України та командування Високомобільних десантних військ Збройних Сил України. Крім того, ці органи включаються до структури Збройних Сил України. 

Відповідні зміни внесено до законів України «Про оборону України» та «Про Збройні Сили України». 

Законом також внесено зміни до Закону «Про правовий режим воєнного стану», де у статті 3 до військового командування, якому надається право разом з органами виконавчої влади, військовими адміністраціями, Радою міністрів Автономної Республіки Крим та органами місцевого самоврядування запроваджувати та здійснювати заходи правового режиму воєнного стану включаються оперативний штаб Збройних Сил України, як орган управління міжвидовими та міжвідомчими угруповання військ(сил); командування Сил спеціальних операцій Збройних Сил України; командування Високомобільних десантних військ Збройних Сил України. 

Закон прийнято з пропозиціями профільного комітету, згідно з якими абзац четвертий пункту 2 частини першої зазначеного проекту Закону викладено в такій редакції: 

«окремий рід військ — Високомобільні десантні війська Збройних Сил України; 

окремий рід сил — Сили спеціальних операцій Збройних Сил України;».

Ukrainian Military Pages

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ