Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Верховна Рада звільнила члена ЦВК Анатолія Писаренка

Верховна Рада України звільнила Анатолія Писаренка з посади члена Центральної виборчої комісії України у зв'язку з досягненням шестідесятипятирічного віку. За відповідне рішення проголосували 240 депутатів з 437 зареєстрованих у залі, – повідомило РБК-Україна.

 

Голова ВР Володимир Литвин закликав Президента Віктора Ющенка сьогодні ж внести подання на призначення нового члена ЦВК. Раніше він заявляв, що новою кандидатурою повинен стати керівник секретаріату фракції блоку Литвина Олександр Осадчук.

 

У той же час, ВР сьогодні відмовилася відправити у відставку голову Вищого господарського суду Сергія Демченка. За його звільнення проголосували лише 194 парламентарія.

 

Питання про звільнення С.Демченко, який відсвяткував своє 65-річчя ще в лютому 2008 р., піднімався у ВР протягом півтора років.

 

Нагадаємо, 17 січня 2010 р. Голова Центральної виборчої комісії України Володимир Шаповал відзначав, що недільне засідання ЦВК може бути визнане нелегітимним, у зв'язку з ситуацією навколо А.Писаренка. Раніше, Апеляційний адміністративний суд Києва у повному обсязі задовольнив вимоги щодо поновлення на посаді члена Центральної виборчої комісії А.Писаренка.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ